SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.vinolove.eu

1. Podatki o podjetju

VINOLOVE, prodaja vin, d.o.o., Cesta 25. junija 1B, Kromberk, 5000 Nova Gorica. Davčna številka: 63202271 Matična številka: 8717591000 Zakoniti zastopnik: Ivan Prinčič, direktor DDV zavezanec: DA

IBAN: SI56 0313 0100 0878 386 (SKB d.d.)
Družba je registrirana pri Okrožnem sodišču v Novi Gorici.

2. Splošno

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.vinolove.eu so pripravljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in na podlagi priporočil GZS ter mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

Lastnik in skrbnik spletne trgovine www.vinolove.eu je VINOLOVE, prodaja vin, d.o.o., Cesta 25. junija 1B, Kromberk, 5000 Nova Gorica (v nadaljevanju: ponudnik). Spletno trgovino predstavlja vsaka stran v sklopu naslova www.vinolove.eu. Uporabnik spletne trgovine je vsaka oseba, ki uporablja katerokoli spletno stran (nakup, brskanje, branje vsebine, odpiranje povezav in podobno) v spletni trgovini www.vinolove.eu (v nadaljevanju: uporabnik ali kupec).

Splošni pogoji urejajo pravice in obveznosti podjetja Vinolove d.o.o. in uporabnikov spletne strani www.vinolove.eu.

3. Sprejetje splošnih pogojev

Uporabnik mora upoštevati te splošne pogoje. Uporabnik z uporabo spletne trgovine www.vinolove.eu sprejema te splošne pogoje in izjavlja, da je z njimi seznanjen in se z njimi strinja. Na tem spletnem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev.

Kot upravljavec spletne trgovine www.vinolove.eu si ponudnik pridržuje pravico, da splošne pogoje dopolnjuje in posodablja v skladu s tehničnimi novostmi in zakonodajo brez predhodne najave ali obveščanja uporabnikov. Vse spremembe bodo objavljene na spletni trgovini www.vinolove.eu.

4. Pravno obvestilo

Vse pravice spletne trgovine www.vinolove.eu so pridržane. Vse informacije in gradiva, tako pisna kot slikovna, na spletnih straneh www.vinolove.eu so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine ponudnika, ter s ponudnikom povezanih partnerjev, katerih vsebine so vključene v spletne strani www.vinolove.eu.

Uporabnik lahko uporablja vsebine v spletni trgovini www.vinolove.eu izključno za svojo osebno rabo. Vsaka druga oblika uporabe vsebin spletnih strani www.vinolove.eu ni dovoljena. Informacij in gradiv, objavljenih na teh spletnih straneh, se ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja ponudnika.

V primeru, da se na spletni strani objavi informacija, ki je pridobljena iz drugih virov, se ob njej navede vir oziroma se na to opozori s spletno povezavo do vira. Slike izdelkov so simbolične in ne odražajo nujno v celoti dejanskega stanja izdelka.

Pravno obvestilo lahko ponudnik kadarkoli spremeni in je za uporabnike zavezujoče v vsakokrat spremenjeni obliki.

5. Avtorske pravice

Spletna stran www.vinolove.eu vsebuje materiale, ki so zaščiteni po avtorskem pravu.

6. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bodo uporabniku dostopne naslednje informacije: identiteta podjetja; kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom; bistvene značilnosti produkta/ blaga; pogoji dostave blaga (stroški, način in rok dostave); jasno in nedvoumno označevanje cen (jasno definirano ali cene vsebujejo davke, stroške prevoza in morebitne ostale stroške); časovna veljavnost ponudbe; možni načini plačila; možnosti odstopa od pogodbe in vračilo kupnine (seznaniti kupca o rokih in postopkih).

7. Cene v spletni trgovini

Vse cene na spletni strani so v evrih (€) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Vse cene, navedene na www.vinolove.eu, so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov pošiljanja ali katerih drugih morebitnih stroškov. Cena, izpisana ob koncu posameznega naročila, je končna cena, sestavljena iz stroška nakupa blaga, stroškov pošiljanja in drugih morebitnih stroškov.

V primeru znižane cene je znižana redna cena, ki velja za določen ali nedoločen čas. Roki znižane cene (npr. akcijske ponudbe) se med seboj razlikujejo in so navedeni ob akcijski ponudbi. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen brez predhodnega obvestila. Veljavna je tista cena, ki je objavljena v trenutku oddaje naročila.

Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

8. Možnosti plačila

Plačilo produkta/ blaga v spletni trgovini www.vinolove.eu je mogoče z naslednjimi načini:

  • Plačilo po predračunu: Kupec prejme predračun na naveden elektronski naslov. Po prejetju plačila sledi odprema pošiljke v dogovorjenem roku. 
  • Plačilo s kreditnimi karticami: Ponudnik sprejema naslednje plačilne kartice: BA, Maestro, Visa, Mastercard. Po oddaji naročila s tem načinom plačila ni mogoče spreminjati vsebine naročila, končnega zneska, naslova za dostavo in drugih dogovorjenih pogojev.

9. Naročilo

Kupec v spletni trgovini www.vinolove.eu odda naročilo. Po oddaji naročila kupec prejme preko elektronske pošte potrditev naročila in račun (pogodbo). Račun je tudi veljaven dokaz za reklamacijo oz. vračilo.

10. Dostava in prevzem blaga

Dostavo blaga opravljamo s pogodbenim partnerjem DPD po Sloveniji in s pogodbenim partnerjem DHL v tujini. Naročeno blago lahko prevzamete tudi osebno na sedežu podjetja VINOLOVE, prodaja vin, d.o.o., Cesta 25. junija 1B, Kromberk, 5000 Nova Gorica. Kupec preko elektronske pošte prejme obvestilo, da je paket pripravljen za prevzem. 

Za dostavo blaga je strošek odvisen od teže paketa. Strošek dostave blaga po Sloveniji se zaračunava po uradnem ceniku našega pogodbenega partnerja DPD. Za dostave izven Slovenije zaračunamo prevoz po uradnem ceniku našega pogodbenega partnerja za tujino DHL.

Na območju Slovenije se naročeno blago dostavi v roku 3 delovnih dneh po odpremi blaga. V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku. Dostava izdelkov poteka le ob delovnih dnevih.

V primerih, ko ponudnik pravočasno odpremi naročene izdelke, ponudnik ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Za izgubo ali poškodbo pošiljke odgovarja dostavna služba. Kupec mora o tem obvestiti ponudnika in dostavno službo, nato ponudnik v primeru poškodbe ali izgube pošiljke pošlje novo.

Kupec odgovarja za svoje podatke, ki so dani v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

10.1 Zavarovanje

Pošiljke, ki jih odpremimo s pogodbenim partnerjem DPD. Do vrednosti paketa v višini 520,00 € je zavarovanje vključeno v ceno dostave. Za vrednost paketa od 521,00 € do 2.000,00 € je strošek dodatnega zavarovanja 14,64 € in ga kupec neobvezujoče poravna sam. Za vrednost paketa od 2.001,00 € do 4.000,00 € je strošek zavarovanja 24,40 € in ga kupec neobvezujoče poravna sam. Za vrednost paketa od 4.001,00 € do 13.000,00 € je strošek zavarovanja 0,60% vrednosti blaga in ga kupec neobvezujoče poravna sam.

Pošiljke, ki jih odpremimo s pogodbenim partnerjem DHL. Osnovno zavarovanje pošiljke krije 14,00 €/ kg. Za vrednost paketa do 1000,00 € je strošek dodatnega zavarovanja 12, 20 € in ga kupec neobvezujoče poravna sam. Za vrednost paketa nad 1.000,00 € je strošek dodatnega zavarovanja 1% vrednosti blaga in ga kupec neobvezujoče poravna sam.

Dodatno zavarovanje je priporočljivo, ni pa obvezujoče. 

11. Zavrnitev naročila

Ponudnik si pridružuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ja pod navedenimi pogoji in podatki s katerimi razpolaga ne more izvesti.

12. Odstop od nakupa, vračilo blaga in kupnine

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima uporabnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da brez razloga odstopa od naročila. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dneva prejema naročenega blaga. Uporabnik lahko blago vrne na podlagi jasnega obvestila o odstopu pisno na elektronski naslov info@vinolove.eu. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Vrnjeno blago mora kupec vrniti nepoškodovano, originalno zapakirano in v nespremenjeni količini podjetju VINOLOVE, prodaja vin, d.o.o., Cesta 25. junija 1B, Kromberk, 5000 Nova Gorica. Stroške vračila blaga plača kupec.

V kolikor uporabnik odstopa od naročila, ponudnik po prejemu blaga in pregledu, da je blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini, vrne vsa izvršena plačila (vključno s stroški dostave). Vračilo vplačil bo izvedeno najkasneje pa v roku 14 dni po prejemu sporočila o odstopu ter vračilu blaga. Uporabnik mora ob vračilu blaga priloži račun za blago, osebne podatke (ime, priimek, naslov, kontaktne podatke). Vračilo bo ponudnik izvedel z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če se ponudnik in kupec dogovorita drugače.

13. Reklamacije

Uporabnik lahko nepoškodovano in neuporabljeno blago v originalni embalaži vrne v roku 14 dni od nakupa na naslov: VINOLOVE, prodaja vin, d.o.o., Cesta 25. junija 1B, Kromberk, 5000 Nova Gorica. Ponudnik bo uporabniku vrnilo kupnino. Možnost vračila ne velja v primeru, da je bila originalna embalaža odprta ali blago uporabljeno ali kako drugače spremenjeno.

V primeru, da je paket, v katerem je kupec prejel naročeno blago, fizično poškodovan, v njem manjka del naročila ali kaže znake odprtja, mora kupec sporočiti reklamacijo pri kurirski družbi in ponudniku v vednost na naslov info@vinolove.eu. Ponudnik bo skupaj s pogodbenim partnerjem poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

14. Varnost spletne trgovine

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi podjetje Bankart . Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku ponudnika.

Kupec je sam odgovoren za dostop do svojega sistema in bo tudi sam poskrbel za varovanje uporabniških podatkov in gesel. Kupec jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter podjetju odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

15. Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

Podjetje se zavezuje, da bo spoštovalo in varovalo zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine. Podjetje dobi osebne podatke uporabnika v primeru registracije, prijave na e-novice, kontaktni obrazec. Podatke uporabnika podjetje potrebuje za nemoten proces izvedbe naročila in morebitnih obvestilih o naročilu.

Sistem spletne trgovine lahko samodejno zbira še nekatere druge podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika, kot so npr. naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih strani, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine www.vinolove.eu ter za optimizacijo. Uporabnik se z uporabo spletne trgovine www.vinolove.eu s tem strinja. Na strežniku podjetja so shranjeni podatki, ki jih je kupec oddal ob nakupu, ter datum, ura in IP naslov oddaje naročila ter strinjanja s splošnimi pogoji.

Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu www.vinolove.eu lahko uporabnik naslovi na elektronski naslov info@vinolove.eu.

Zbrane podatke bo podjetje uporabilo izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletne trgovine, in v skladu z veljavno zakonodajo. Podjetje podatkov, pridobljenih z obiskom spletne strani, ne bo posredovalo tretjim osebam.

Podjetje lahko posreduje osebne podatke in kontaktne informacije le tistim zunanjim obdelovalcem s katerimi ima sklenjeno pogodbo o obdelavi osebnih podatkov oziroma vsebinsko enak dogovor ali drug zavezujoč dokument (v nadaljevanju: Pogodba o obdelavi osebnih podatkov). Obdelovalec osebne podatke obdeluje za namene, ki so določeni v teh splošnih pogojih, ter skladno z vsakokratnimi določili Pogodbe o obdelavi osebnih podatkov, pri čemer izpolnjuje najmanj vse standarde obdelave osebnih podatkov, ki jih predvideva veljavna zakonodaja.

Podjetje bo storilo vse, da osebne podatke uporabnikov zaščiti pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabam.

15.1 Prijava

Ob registraciji na www.vinolove.eu si obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa in se hkrati strinja z vsebino pogojev poslovanja. Geslo je enkratno in znano le uporabniku, ki ga dobi preko elektronske pošte. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal samo on oziroma oseba, ki je pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu. Uporabnik lahko nakupuje tudi brez prijave.

15.2 Kontaktni obrazec

V kontaktnem obrazcu uporabnik vpiše svoje ime in priimek, naslov, e-naslov in telefonsko številko. Ponudnik potrebuje uporabnikove kontaktne podatke, da mu lahko odgovori na vprašanja in mu posreduje potrebne informacije. Upravljavec jamči in se obvezuje, da bo osebne podatke spoštoval in varoval kot zaupne, skladno z določili veljavne zakonodaje. Posredovanih podatkov upravljalec ne bo razkril tretjim ali nepooblaščenim osebam in jih bo uporabil zgolj v namen, s katerim so bili posredovani.

15.3 E-novice

Ponudnik obiskovalcem spletne strani ponuja naročilo na spletne novice (e-novice). Pri naročanju na spletne novice ponudnik zbira zgolj naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga uporabnik vpiše v obrazec za prijavo. Ponudnik ta podatek obdeluje izključno za namene obveščanja o novostih, dogodki in drugih obvestilih iz poslovanja ter za statistično obdelavo.

Podatki o elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti uporabnik odjavi. Od prejemanja e-novic se lahko uporabnik odjavi kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu klikne na označeno povezavo »Odjava«.

Če uporabnik ne bo označil, da z navedenim soglaša, ponudnik ne bo pošiljalo obvestil na elektronski naslov, niti ne bo zbiralo ali obdelovalo naslova elektronske pošte. Ponudnik pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki se izrecno strinjajo, da želijo prejemati elektronska obvestila.

Uporabnik je seznanjen, da njegov elektronski naslov obdeluje ponudnik, ki ga hrani v sistemu, ki je fizično nastanjen v kraju sedeža. Uporabnikovi elektronski naslovi bodo shranjeni v podatkovni bazi izbranega ponudnika za pošiljanje spletnih obvestil in ne bodo uporabljeni v kakršenkoli drug namen.

Ponudnik lahko, če je to skladno z namenom, s katerim se elektronski naslovi obdelujejo po pravu EU in slovenskih predpisih, posreduje elektronske naslove osebam, ki za ponudnik izvajajo posamezne naloge obdelave, kot je na primer priprava in pošiljanje e-novic.

15.4 Piškotki

Na spletnih straneh www.vinolove.eu se uporabljajo piškotki, tj. tekstovne datoteke, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletni strani, da si zapomni vaše nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled spletne strani, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti.

Spletno trgovino www.vinolove.eu uporablja nekatere piškotke, ki so nujni za delovanje spletne trgovine, nekatere, ki so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje, ter nekatere, ki se uporabljajo za spremljanje obiska na spletni strani, kar upravitelju tudi pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

Uporabnik spletne trgovine www.vinolove.eu lahko piškotke kadarkoli sprejme ali jih zavrne. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik, in lahko njihovo shranjevanje omeji ali onemogoči. Če uporabnik ne želi sprejemati piškotkov, mora nastaviti svoj brskalnik tako, da izbriše vse piškotke s trdega diska računalnika, jih blokira ali prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani na disk.

Ob obisku spletne trgovine www.vinolove.eu se zbirajo splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni trgovini, obiskane strani). Te informacije upravljavec uporablja za merjenje obiskanosti spletne trgovine in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Uporabnikovi podatki niso predmet nadaljnje obdelave in niso posredovani tretjim osebami.

V spodnji tabeli najdete piškotke, ki jih uporablja spletna trgovina www.vinolove.eu: (tukaj moramo še vstaviti piškotke, ki bodo na spletni strani) Ime piškotka Namen Čas piškotka

 

 

 

 

☒DA

Obvezni piškotki (točka 4.1.)

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

 

 

 

☐DA ☐NE

Analitični piškotki (točka 4.2.)

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

 

 

 

☐DA ☐NE

Oglaševalski piškotki (točka 4.3.)

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

 

 

 

☐DA ☐NE

Piškotki družbenih omrežij (točka 4.4.)

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

15.5 Družbena omrežja

Družbena omrežja (ponudnik uporablja naslednja: Facebook, Instagram) vam bodo morda piškotke nameščala pri obiskovanju spletne strani, v kolikor boste takrat istočasno tudi prijavljeni v njihovo storitev. Na te piškotke ponudnik ne more vplivati, saj je njihova uporaba urejena s pogoji sodelovanja, ki ste jih kot uporabnik teh omrežij sprejeli ob registraciji v ta omrežja.

Ponudnik ni odgovoren za osebna mnenja uporabnikov in sledilcev, ocene ali neprimerne vsebine prisotne na družbenih omrežjih Facebook in Instagram. Ponudnik si tudi pridržuje pravico, da po svoji presoji in brez pojasnila odstrani katerikoli zapis, ki kakorkoli krši pravice drugih ali je na kakršenkoli način nezakonit, žaljiv, sramotilen, vulgaren ali kakorkoli drugače sporen.

16. Izključitev odgovornosti

Vse informacije in gradiva na spletni trgovini www.vinolove.eu so informativne narave. Ponudnik se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na spletni trgovini, vendar ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Niti ponudnik niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala oz. sodeluje pri delovanju in izdelavi spletne trgovine www.vinolove.eu, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do vsebin, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na tem spletnem mestu, ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Ponudnik ne odgovarja za morebitno škodo (vključno tisto, ki jo povzročijo virusi) na računalniški opremi, mobilnih telefonih ali katerekoli drugi aplikaciji, iz katere je mogoče dostopati do spletne strani www.vinolove.eu, ki bi nastala zaradi uporabnikovega obiska spletne strani ali kakršnekoli njene uporabe. Ponudnik ni odgovoren za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletne strani www.vinolove.eu.

Ponudnik si pridržuje pravico, da spremeni vsebino spletne strani www.vinolove.eu kadarkoli, na kakršenkoli način in ne glede na razlog brez predhodnega obvestila, in ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb.

17. Pravice uporabnikov, obdobje shranjevanja, itd.

Na zahtevo uporabnika mu upravljalec sporoči, ali ter katere osebne podatke je shranil. Če so izpolnjeni zakonski pogoji, ima uporabnik pravico do popravka, omejitve ali izbrisa teh podatkov.

Uporabnik ima tudi pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu za varstvo podatkov (Informacijska pooblaščenka).

 

V primeru vprašanj ali v primeru prijav morebitnih kršitev, lahko uporabnik Podjetju piše na info@vinolove.eu. Avtomatsko zajeti podatki, opisani pod točko 5., se obdelujejo in hranijo, vse dokler ni izčrpan njihov namen.

18. Pritožbe in spori

Ponudnik si prizadeva vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in reševanja morebitnih sporov. Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov. Uporabnik lahko pritožbo odda na e-poštni naslov info@vinolove.eu ali pisno na naslov: VINOLOVE, prodaja vin, d.o.o., Cesta 25. junija 1B, Kromberk, 5000 Nova Gorica. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik si bo prizadeval, da se bo spor rešilo čim hitreje in sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno Okrožno sodišče v Novi Gorici, kjer je podjetje registrirano.

19. Opozorilo

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Izdajanje in dostava vina se lahko izvede samo osebam starejšim od 18 let. Kupec mora biti v času oddaje naročila polnoleten. V nasprotnem primeru podjetje Vinolove d.o.o. odstopa od pogodbe. Kupec/uporabnik s strinjanjem s splošnimi pogoji potrjuje, da je starejši od 18 let. Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

Ponudnik si pridružuje pravico do sprememb Splošnih pogojev kadarkoli oz. brez predhodnega obvestila. Veljavnost splošnih pogojev: od december 2020

Lastnik in skrbnik spletne trgovine www.vinolove.eu je VINOLOVE, prodaja vin, d.o.o., Cesta 25. junija 1B, Kromberk, 5000 Nova Gorica.

Prijavite se na e-novice

Pridružite se nam in bodite obveščeni o novostih,
aktualni ponudbi in ugodnostih.

Checkbox
© Vinolove. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Opozorilo glede starostne omejitve 

Vsebina spletne strani je namenjena izključno polnoletnim osebam. Prosimo vas, da s klikom na spodnji gumb potrdite, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani. Minister za zdravlje opozarja: "Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!"

Age restriction warning

Te content of the website is intended exclusively for adults. Please confirm that you are of legal age in the country from you access the website by clicking on hte button bellow. The Minister of Health warns: "Drinking alcohol can be harmful to health!"

Vstopi / Enter

Na spletni strani Vinolove poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu Vinolove
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.